Foto: Freepik.com

Paaugstināts holesterīns un sirds-asinsvadu slimības 0

Skābais krējums satur lielu daudzumu piesātināto tauku un holesterīna – īpaši treknākās versijas vai mājās gatavotie varianti. Šie tauki var veicināt “sliktā” jeb zema blīvuma lipoproteīnu (ZBL) holesterīna līmeņa celšanos asinīs, kas savukārt palielina aterosklerozes, infarkta un insulta risku.

Cilvēkiem ar hipertensiju, stenokardiju, sirds mazspēju vai tiem, kuri pārcietuši miokarda infarktu, būtu ieteicams samazināt skābā krējuma lietošanu līdz minimumam vai pilnībā no tā atteikties. Regulāra šī produkta iekļaušana uzturā var pasliktināt sirds un asinsvadu veselību, jo īpaši, ja to lieto kopā ar citiem taukainiem ēdieniem.

Veselīgāka izvēle būtu liesāks skābais krējums (ar tauku saturu līdz 10%) vai pilnīgi cita veida produkti ar augstāku nepiesātināto taukskābju saturu, piemēram, augu bāzes mērces vai avokado krēms.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.