Foto: SHUTTERSTOCK

2. Sarkana un pārstrādāta gaļa 0

Sarkanā gaļa, īpaši trekna, piemēram, cūkgaļa vai liellopa, aizkuņģa dziedzerim ir īsts izaicinājums. Tā prasa intensīvu enzīmu ražošanu, un šī pastāvīgā pārslodze var izraisīt iekaisuma reakcijas. Savukārt pārstrādāta gaļa (desas, kūpinājumi, bekons) satur konservantus un sāli, kas papildus kaitē gremošanas traktam un var veicināt kancerogēnu vielu uzkrāšanos organismā. Šādi produkti būtu jālieto ārkārtīgi reti vai pavisam jāizslēdz no uztura.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.