Foto: SHUTTERSTOCK

1. Trekni un cepti ēdieni 0

Piesātinātie tauki, kas atrodami ceptos un treknos ēdienos, apgrūtina aizkuņģa dziedzera darbu, liekot tam izdalīt lielu daudzumu gremošanas fermentu. Šī pārmērīgā slodze var izraisīt dziedzera iekaisumu jeb pankreatītu – slimību, kas ir ne tikai ļoti mokoša, bet arī bīstama dzīvībai.

Lai gan čipsi, pīrādziņi, treknas mērces vai rīvmaizē cepti produkti, šķiet ļoti kārdinoši, tie veselībai nodara lielu kaitējumu. Regulāra šo produktu lietošana saistīta arī ar palielinātu holesterīna līmeni un paaugstinātu risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.