Foto – Shutterstock.com

Pirmajos trīs mēnešos 70% bērnu saskaras arī ar zīdaiņu kolikām, tomēr tas ne vienmēr liecina par nepareizu mātes uzturu. Tādēļ ieteicams pievērst uzmanību arī bērna vēdera izejai, gāzēm un uzvedībai. 1

Atteikties pilnībā no saldumiem nav nepieciešams. Piemēram, mazs kūkas gabaliņš svētku reizē vai kāds saldums dienas laikā, īpaši, ja kārums ir pagatavots mājās, neko sliktu nenodarīs. Tomēr šiem vienkāršajiem ogļhidrātiem nekādā gadījumā nevajadzētu aizvietot ēdienreizi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Bieži vien māmiņām rodas jautājumi par kafiju un citiem kofeīnu saturošiem dzērieniem (melnā, zaļā tēja). Liene Sondore stāsta, ka divas tasītes kafijas dienā ir pilnībā pieļaujamas. Rīta kafija būtu jāpataupa brīdim pēc pirmās rīta barošanas.

Dzerot kafiju vai kofeīnu saturošas tējas, mammai ir jāpavēro mazulis. Ja tomēr bērns pēc tam, kad māmiņa ir izdzērusi kafiju, dažas stundas ir možs un enerģijas pilns, tad pēcpusdienā kafiju var aizstāt ar tēju vai kafiju bez kofeīna. Ja bērns ir ļoti aktīvs arī pabarots dažas stundas pēc kafijas dzeršanas, tad, iespējams, no šī dzēriena būtu jāatsakās pavisam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plašāk par šo tēmu 15.jūnijā būs iespējams uzzināt „BENU veselības un skaistuma akadēmijas” organizētajā speciālistu bezmaksas lekcijā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.