Foto – LETA/AFP

Alternatīvās ārstēšanas metodes nespēj izārstēt audzēju 1

Mūsdienās ar vien vairāk gados jauniem cilvēkiem tiek atklāti audzēji un no tiem nav pasargāts neviens. Arī ASV datortehnoloģiju kompānijas Apple Inc. dibinātājam Stīvam Džobsam 2003. gadā tika diagnosticēts vēzis – ļaundabīgs neiroendokrīns audzējs aizkuņģa dziedzerī. Džobs izmēģināja dažāda veida alternatīvās ārstēšanas metodes, taču tās nepalīdzēja un 2011. gadā viņš nomira, no vēža recidīva. Stīvs Džobs ar neiroendokrīno audzēju nodzīvoja daudzus gadus un ir izskanējis dažādu medicīnas ekspertu viedoklis, ka Džobss varētu paildzināt savu dzīvi vai pat izdzīvot, ja vien nekavējoties būtu sākta Džobsa neiroendokrīnā audzēja ārstēšana ar zinātniski pierādītiem medicīniskiem ārstēšanas veidiem.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Kokteilis
Vārdu maģija: ko par tevi atklāj burtu skaits tavā vārdā
Lasīt citas ziņas

Par neiroendokrīno audzēju ārstēšanas iespējām

Latvijā Neiroendokrīno audzēju pacientiem ir pieejama hormonālā terapija ar somatostatīna analogiem, kas saskaņā ar Eiropas Neiroendokrīno audzēju ārstēšanas vadlīnijām ir izvēles metode gan funkcionējošiem audzējiem, gan tad, ja ķirurģija nav iespējama vai ir nepietiekama. Tie ir specifiski hormoni, kas cilvēka organismā atbild par endokrīnās sistēmas pareizu darbību, neļaujot nekontrolēti vairoties citiem hormoniem, tostarp, augšanas hormonam, vairogdziedzeri stimulējošam hormonam, insulīnam u.c. Ir pierādīta gan audzēju aizkavējošā darbība, gan audzēja ražoto hormonu pārprodukciju nomācoša darbība ar somatostatīna analogiem. Ar vienu vienkāršu injekciju mēnesī pacients var dzīvot pilnvērtīgu dzīvu. Līdz pasaules vadošo Neiroendokrīno audzēju centru līmenim ārstēšanā un diagnostikā Latvijai ir jāattīstās, bet Latvijā Zebru kluba ekspertiem, pateicoties kontaktiem ar Skandināviju, ir iespēja iegūt pieredzi vadošajos Neironedokrīno audzēju centros Upsalas, Lundas, Kopenhāgenas un Oslo Universitātēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Neiroendokrīno audzēju ārstēšana ir veicama lielajās daudzprofilu slimnīcās, sadarbojoties multidisciplinārai komandai, kas sastāv no ķirurgiem, radiologiem, onkologiem, ķīmijterapeitiem un endokrinologiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.