Foto. pexels.com

4. Mazāk piesātināto tauku: Sirdij draudzīga izvēle 0

Kas notiek?
Zivīs, salīdzinot ar sarkano gaļu, ir mazāk piesātināto tauku, kas paaugstina “sliktā” holesterīna (LDL) līmeni. Pat taukainās zivis satur veselīgus nepiesātinātos taukus, kas uzlabo holesterīna profilu. Gaļa, īpaši cūkgaļa vai liellops, bieži satur vairāk piesātināto tauku, kas ilgtermiņā var veicināt sirds slimības.

Kā tas ietekmē tevi?
– Zemāks sirds slimību risks: The Lancet pētījumi liecina, ka zivju iekļaušana uzturā samazina koronāro sirds slimību risku par 7–10%.
– Labāks holesterīns: Omega-3 taukskābes paaugstina “labā” holesterīna (HDL) līmeni.
– Ilgtermiņa veselība: Zivis ir daļa no Vidusjūras diētas, kas saistīta ar ilgāku mūžu.

Padoms
Aizstāj vienu gaļas maltīti nedēļā ar zivīm. Piemēram, piektdienās pagatavo zivju zupu ar vietējām karūsām vai reņģēm – tā ir gan tradicionāla, gan veselīga izvēle.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.