Foto. pexel.com/Deane Baya

5. Ķirbju sēklas 0

Dzelzs saturs: 2,5 mg uz 1 unci (aptuveni 28 g)

Uzturvērtība: Ķirbju sēklas ir bagātas ar dzelzi, magniju, cinku, veselīgiem taukiem un antioksidantiem. Tās satur aptuveni 150 kcal uz 100g un ir labs olbaltumvielu avots (aptuveni 5 g uz unci).

Pagatavošana: Ķirbju sēklas ir lieliska uzkoda, ko var grauzdēt ar garšvielām, pievienot salātiem, smūtijiem, jogurtam vai maizes izstrādājumiem. Tās piešķir kraukšķīgu tekstūru un riekstainu garšu. Izmēģiniet grauzdētas ķirbju sēklas ar kanēli un medu vai pievienojiet tās spinātu salātiem.

Padoms: Apvienojiet ķirbju sēklas ar C vitamīnu saturošiem augļiem, piemēram, zemenēm vai apelsīnu gabaliņiem salātos. Izvairieties no kafijas vai tējas, ēdot šīs sēklas.

Recepte: Pagatavojiet ķirbju sēklu un spinātu salātus – sajauc svaigus spinātus, grauzdētas ķirbju sēklas, avokado, zemenes un citronu sulu. Tas ir viegls, bet barojošs ēdiens.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.