4. Turku zirņi 0
Dzelzs saturs: 2,4 mg uz ½ glāzi (aptuveni 80 g)
Uzturvērtība: Turku zirņi ir bagāti ar olbaltumvielām (7 g uz ½ glāzi), šķiedrvielām (6 g uz ½ glāzi), kāliju, kalciju un magniju. Tās satur aptuveni 135 kcal uz ½ glāzi.
Pagatavošana: Turku zirņi ir ideāli humusam, salātiem, karijiem vai grauzdēti kā uzkoda. Izmēģiniet grauzdētus turku zirņus ar garšvielām vai pievienojiet tos dārzeņu salātiem ar citronu sulu.
Padoms: Izvairieties no kalcija bagātiem produktiem, piemēram, jogurta, tajā pašā ēdienreizē.
Recepte: Pagatavojiet turku zirņu salātus – sajauc vārītus turku zirņus, gurķus, tomātus, sarkano sīpolu, pētersīļus, citronu sulu un olīveļļu.




