Foto. pexel.com/Deane Baya

4. Turku zirņi 0

Dzelzs saturs: 2,4 mg uz ½ glāzi (aptuveni 80 g)

Uzturvērtība: Turku zirņi ir bagāti ar olbaltumvielām (7 g uz ½ glāzi), šķiedrvielām (6 g uz ½ glāzi), kāliju, kalciju un magniju. Tās satur aptuveni 135 kcal uz ½ glāzi.

Pagatavošana: Turku zirņi ir ideāli humusam, salātiem, karijiem vai grauzdēti kā uzkoda. Izmēģiniet grauzdētus turku zirņus ar garšvielām vai pievienojiet tos dārzeņu salātiem ar citronu sulu.

Padoms: Izvairieties no kalcija bagātiem produktiem, piemēram, jogurta, tajā pašā ēdienreizē.

Recepte: Pagatavojiet turku zirņu salātus – sajauc vārītus turku zirņus, gurķus, tomātus, sarkano sīpolu, pētersīļus, citronu sulu un olīveļļu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.