Foto. pexels.com/makafood

Valrieksti 0

Valrieksti ir ne tikai bagātīgs Omega-3 taukskābju avots, bet arī izceļas ar augstu antioksidantu saturu, īpaši polifenoliem, piemēram, elagskābi, kas var aizsargāt šūnas no oksidatīvā stresa un mazināt hronisku slimību risku. Tie satur arī ievērojamu daudzumu mangāna, kas atbalsta enzīmu darbību un kaulu veselību, kā arī var uzlabot vielmaiņu.

Valrieksti ir viegli iekļaujami uzturā, un tos var izmantot dažādos veidos, piemēram, pievienojot mērcēm, piemēram, valriekstu sviestam vai pesto, kas bagātina ēdienus ar krēmīgu tekstūru un bagātīgu garšu. Tos var arī saberzt un pievienot mīklai cepumiem vai kūkām, kā arī izmantot kā kraukšķīgu piedevu zupām vai desertiem.

Tomēr jāņem vērā to augstais kaloriju saturs, tāpēc ieteicams kontrolēt porcijas, lai izvairītos no pārmērīga kaloriju uzņemšanas. Valriekstus vislabāk uzglabāt ledusskapī, lai saglabātu to svaigumu un novērstu tauku oksidēšanos, kas var ietekmēt garšu un uzturvērtību.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.