Foto. pexels.com/makafood

Kaņepju sēklas 0

Vēl viens pārtikas produkts ar vairāk Omega-3 nekā lasim ir kaņepju sēklas, kas satur 2,6 gramus ALA uz 3 ēdamkarotēm. Tās satur arī svarīgas uzturvielas, piemēram, olbaltumvielas, antioksidantus un A, D un E vitamīnus; nav brīnums, ka tās tiek uzskatītas par vienām no veselīgākajām sēklām.

Tās satur ievērojamu daudzumu magnija, kas veicina muskuļu relaksāciju un nervu sistēmas darbību, kā arī fosforu, kas ir būtisks kaulu veselībai. Atšķirībā no citiem Omega-3 avotiem, kaņepju sēklas piedāvā ideālu Omega-3 un Omega-6 taukskābju attiecību (aptuveni 1:3), kas palīdz samazināt iekaisuma procesus organismā.

Kaņepju sēklas ir viegli sagremojamas un satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot tās par pilnvērtīgu augu izcelsmes olbaltumvielu avotu, kas ir īpaši noderīgs veģetāriešiem un vegāniem.

Tās var izmantot kā piedevu zupām, salātiem, granolai vai pat kā pamatu mājās gatavotam kaņepju pienam, sasmalcinot un filtrējot sēklas ar ūdeni. To maigā, riekstainā garša padara tās piemērotas gan saldiem, gan sāļiem ēdieniem, piemēram, enerģijas batoniņiem vai humusam.

Lietojot kaņepju sēklas, jāņem vērā to augstais kaloriju saturs (aptuveni 160 kalorijas uz 3 ēdamkarotēm), tāpēc ieteicams kontrolēt porcijas, īpaši, ja tiek uzraudzīts svars.

Tās jāuzglabā hermētiskā traukā vēsā vietā, lai novērstu tauku oksidēšanos. Kaņepju sēklas nesatur psihoaktīvas vielas, tāpēc tās ir drošas un legālas lietošanai uzturā, piedāvājot veselībai draudzīgu alternatīvu citiem sēklu veidiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.