Foto – Shutterstock

Veic reizi nedēļā 0


Parasti procedūra ir nesāpīga – tās laikā pacients jūt tikai nelielu vibrāciju. Tomēr stipru sāpju gadījumā sāpēt var arī procedūras laikā, tikai sāpes nav tik intensīvas. Dažreiz sāpes var pastiprināties pēc procedūras vai nākamajā dienā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
RAKSTA REDAKTORS
Mobilo telefonu rēķini šovasar palielināsies. Izmaiņas jutīs gan LMT, gan Tele2 klienti
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu
Lasīt citas ziņas

Procedūras ilgumu mēra nevis minūtēs, bet gan pēc triecienviļņu jeb impulsu skaita. Piemēram, ārstējot plantāro fascītu, pacients procedūras laikā saņem ap 2000 impulsu, bet muguras lejas daļas sāpju gadījumā – ap 3000. Procedūras ilgums lielākoties nepārsniedz 5 – 10 minūtes. To veic vienu reizi nedēļā. Pēc tam var doties savās ikdienas gaitās, vienīgi nav ieteicams sportot vai veikt kādas citas intensīvas fiziskās aktivitātes.

Ārste norāda – lai panāktu vēlamo efektu, terapijas kursa ilgums var būt atšķirīgs: vienam pacientam pietiks ar trim četrām, bet citam vajadzēs līdz pat astoņām procedūrām. “Uzlabojumi jūtami jau pēc dažām procedūrām, bet maksimālais ārstnieciskais efekts parādās apmēram astoņas nedēļas pēc terapijas uzsākšanas,” liecina Agneses Gūtmanes pieredze. Lai efekts būtu ilgstošs, ieteicams konsultēties ar fizioterapeitu un veikt viņa ieteiktos vingrojumus, lietot ortopēdiskās zolītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr triecienviļņus nevar raidīt uz pilnīgi visām ķermeņa daļām. Piemēram, mugurkaulam, kur atrodas muguras smadzenes, šādi triecieni nav vēlami, tādēļ šo terapija neizmanto starpskriemeļu diska trūces radīto sāpju novēršanai. Ja pacientam ievietots kardiostimulators, triecienviļņus nedrīkst raidīt uz plecu, bet bērniem un pusaudžiem – uz kaulu augšanas zonām. Triecienviļņu terapija nav ieteicama arī grūtniecēm, pacientiem ar asinsreces problēmām, onkoloģiskām saslimšanām un akūtām infekcijām. Bet tiem, kam ir problēmas ar kāju vēnām, vispirms jāveic to ultrasonogrāfiskā izmeklēšana, lai izvērtētu trombozes risku.

UZZIŅA

Kad iesaka triecienviļņu terapiju:

ja ir sāpes pēc sporta vai sadzīves traumām,

ja pārslodzes dēļ iekaisusi locītavas cīpsla vai saite,

ja ir muskuļu savilkums un iekaisums kakla un plecu zonā,

ja ir muguras sāpes (izņemot mugurkaula bojājumu izraisītās),

ja sabiezējuši rētaudi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.