Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Lietojot antibiotikas, caureja biežāk piemeklē: 0


*ja nozīmētas plaša spektra antibiotikas;
*ja nepieciešamas vairākas antibiotikas vienlaicīgi;
*ja antibiotiku terapija ir ilgstoša;
*ja cilvēkam ir kāda hroniska gremošanas trakta slimība;
*ja antibiotikas lieto gados vecāks cilvēks;
*ja kādu iemeslu dēļ ir pavājināta imunitāte;

Reklāma
Reklāma

Iz vēstures

“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals 136
Lasīt citas ziņas

1920. gadā franču biologs Anrī Bulārs devās uz Indoķīnu, lai pētītu dzīvās rauga sēnītes iedarbību uz fermentācijas procesu. Akūtas zarnu infekcijas holeras epidēmijas laikā biologs novēroja, ka vietējie iedzīvotāji kā līdzekli pret caureju efektīvi izmanto tropisko augļu – mangostānas un līčijas – mizas.

Mikrobioloģisko analīžu rezultāti apliecināja, ka šo efektu izraisīja dzīvā rauga sēnīte saccharomyces boulardii, kas savu nosaukumu ir ieguvusi par godu tās atklājējam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lietojot saccharomyces boulardii līdz pat 78% bērnu un 53% pieaugušo samazinās risks saskarties ar antibiotiku izraisītu caureju.

Jau 1923. gadā saccharomyces boulardii  reģistrēta Pastēra institūtā, savukārt 1954. gadā tiesības uz dzīvās rauga sēnītes celmu iegādājās kompānijas “Biocodex” dibinātāji – Mišels Ulba un Fransuā Valle. Pašlaik “Biocodex” ir vienīgais saccharomyces boulardii patenta īpašnieks, un tā saldēšanas tehnika tiek turēta stingrā noslēpumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.