Hronisks stress var kļūt par vienu no iemesliem arī dažādām citām fiziskām sāpēm, tai skaitā – hroniskām muguras sāpēm, ko izraisa pārlieku saspringta muskulatūra.
Hronisks stress var kļūt par vienu no iemesliem arī dažādām citām fiziskām sāpēm, tai skaitā – hroniskām muguras sāpēm, ko izraisa pārlieku saspringta muskulatūra.
Publicitātes foto.

6 padomi, kā atkal justies labi, ja ir trauksme un ilgstoši sāp mugura 3

1. Kad satraucies – izkusties

Saspringtā, stresa pilnā situācijā arī muskuļi saspringst. Ja šajā brīdī neuzsāk aktīvu darbību, muskulatūra tā arī paliek saspringuma stāvoklī. Tāpēc tiklīdz ir kāds notikums, kas liek uztraukties, tūdaļ jāveic kāda kustība, aktivitāte, lai saspringtos muskuļus atbrīvotu. Kaut vai 10 reizes izpildi pietupienus, lai sajustu – trauksme atkāpjas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

2. Ja grūti nomierināt satrauktu prātu, strādā ar ķermeni

“Ķermenī viss ir savstarpēji saistīts. Nekad nemēdz būt tā, ka cilvēkam ir problēma, kas neliek mieru un izraisa pārdzīvojumus, bet ķermenis ir pilnībā atslābināts. Un pretēji – ja muskuļi nebūs saspringti, bet atslābuši, arī prātā neveidosies smagnējas domas, sajūtas. Tātad – ja nevaram ātri tikt galā ar psiholoģisko cēloni (ar domām), strādājam ar ķermeni, izkustamies, vingrojam, izpildām stiepjošus un muskuļus atslābinošus vingrinājumus – tas palīdzēs,” saka psiholoģe Iveta Pletčere.

3.Fizioterapija palīdz

CITI ŠOBRĪD LASA

Proti, elpošanas vingrojumi, masāžas, dažādas miofasciālās tehnikas. Noder arī meditācija, progresīvā muskuļu relaksācijas metode, Feldenkreisa metode – kustību un sevis izzināšanas un mācīšanās metode, kas ikvienam indivīdam dod iespēju sevi pilnveidot visas dzīves laikā.

4.Izej rehabilitācijas kursu

Lai tiktu galā ar stresa izraisītām muguras sāpēm, vērts iziet kādu veselības veicināšanas programmu un pavērot, vai tas sniedz uzlabojumu. Rehabilitācijas centrs “Jaunķemeri” šobrīd piedāvā 10 dienu programmu “Antistress”, kurā iekļautas gan dažādas procedūras relaksācijai, gan fizioterapijas nodarbības, bet noderēs arī individuālas medicīniskās rehabilitācijas kurss, kur rehabilitācijas plāns tiek sastādīts katram pacientam individuāli, izvērtējot viņa veselību.

“Reizēm jautā – vai tiešām 10-14 dienas rehabilitācijā spēs palīdzēt atrisināt veselības problēmas, kas krājušās gadiem ilgi? Tas var palīdzēt tiem pacientiem, kuri ir gatavi strādāt pie savas paradumu maiņas un līdzdarboties. Rehabilitācijas kurss sniedz motivāciju, jo pacients šajā laikā sajūt, ka var būt arī citādāk – var būt dzīve bez sāpēm, var būt labāks miegs,” uzsver fizioterapeite Marta Fogele.

5.Vesels organisms prasa ūdeni

Cik ūdens dienā izdzerat? Ja tikai divas trīs krūzītes, tad nevar gaidīt, ka mugura jutīsies lieliski! Mugurkaulā starpskriemeļu diskiem, muskuļiem, fascijām, locītavu saitēm un galu galā – arī smadzenēm – ūdens ir ļoti nepieciešams.

6.Nesteidzini sevi!

Atceries – jo ilgāk biji sevi atstājis novārtā, jo ilgāks laiks būs nepieciešams, lai kaut ko mainītu, atgūtos no stresa izraisītām sāpēm un citām veselības problēmām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.