Foto: FOTOLIA

Dzīvībai nav atpakaļceļa 0


Irinas stāsts ir pierādījums tam, ka īstās zāles var palīdzēt pat šķietami bezcerīgos gadījumos. Cerība ir. Saeimā iesniegta onkoloģisko pacientu organizāciju alianses iniciatīva “Lai vēzis būtu ārstējama slimība”, par kuru portālā manabalss.lv parakstījās vairāk nekā 10 500 Latvijas iedzīvotāju. Nu deputātiem būs jālemj par papildus 10 miljonu eiro piešķiršanu ik gadu onkoloģijas jomai. Alianse uzskata, ka valstij jāatrod iespēja nodrošināt onkoloģiskiem pacientiem diagnostiku, ārstēšanu un rehabilitāciju ar moderniem un efektīviem līdzekļiem. Alianse ir pārliecināta, ka papildu budžeta piešķiršana palīdzēs samazināt mirstību un nodrošinās pacientu tiesības uz pilnvērtīgu ārstēšanos un uz kvalitatīvu dzīvi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Diemžēl, mūsdienās saslimstība un mirstība no vēža kļūst par aizvien aktuālāku jautājumu, tādēļ jo īpaši būtiski, ka reģionos uz vietas ir pieejams savs onkologs, kā arī vēža skrīninga izmeklējumi. Tā piemēram, Ventspilī strādā onkoloģe Agnese Šepte, un, aptuveni nedēļas laikā ir pieejami valsts apmaksāti vēža skrīninga izmeklējumi, piemēram, mamogrāfija.

Lai vēža ārstēšana Latvijā līdzinātos tam, kā tas notiek Eiropā, valsts budžetā ik gadu vajadzētu papildus 10-14 miljonus eiro. “Ir cilvēki, kas domā: kāpēc tik liela nauda jātērē cilvēkiem, kas pēc dažiem gadiem vienalga nomirs? Manuprāt, vajadzīga globāla sabiedrības viedokļa maiņa. Būsim godīgi – mēs visi reiz nomirsim, bet jāpazinās, ka cilvēks ir vērtība. Četri, pieci, seši dzīves gadi – tie nav novērtējami nekādā naudā. Citur pasaulē cīnās par to, lai cilvēks nodzīvotu divus mēnešus, jo dzīvībai nav atpakaļceļa ne par kādu naudu,” saka daktere Signe Plāte.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.