Foto: Shutterstock

Pilngraudi 0

Pilngraudu produkti, piemēram, auzas un brūnie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots ar augstu šķiedrvielu saturu. Tie nodrošina ilgstošu un stabilu enerģijas pieplūdumu, neizraisot pēkšņas cukura līmeņa svārstības asinīs, kas var izraisīt nervu sistēmas darbības traucējumus un radīt pārmērīgu svīšanu.

Šķiedrvielas palīdz gremošanas sistēmai darboties efektīvāk, samazina iekaisuma risku un veicina veselīgu zarnu mikrofloru, kas kopumā atvieglo vielmaiņu un samazina gremošanas procesa radīto siltuma rašanos. Tāpat pilngraudu produkti palīdz stabilizēt ķermeņa temperatūru, jo to sagremošana ir lēna un vienmērīga, kas nerada ķermeņa nepieciešamību pastiprināti izdalīt sviedrus.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.