
Olīveļļa 0
Olīveļļa, ir viens no veselīgākajiem tauku avotiem, ko cilvēks var iekļaut savā uzturā. Tā ir bagāta ar mononepiesātinātajām taukskābēm un spēcīgiem antioksidantiem, piemēram, polifenoliem, kas palīdz cīnīties ar iekaisuma procesiem un oksidatīvo stresu.
No termoregulācijas viedokļa olīveļļa ir priekšrocība, jo tā ir viegli sagremojama un nerada ķermeņa siltuma pieaugumu, ko bieži izraisa smagi taukaini ēdieni. Turklāt tā atbalsta normālu nervu sistēmas darbību un vispārējo metabolismu.
Izmantojot olīveļļu kā galveno eļļu salātos vai izmantojot to cepšanai, var efektīvi samazināt pārmērīgu svīšanu, jo tā palīdz uzturēt organisma termoregulāciju normālā līmenī.