Foto: Canva

Kimči 0

Šis tradicionālais korejiešu ēdiens satur daudz probiotiku, antioksidantu, šķiedrvielu un svarīgu vitamīnu, piemēram, A un C, kā arī dzelzi un kāliju. Probiotikas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrobiomu, kas savukārt mazina iekaisumu, stiprina imunitāti un var ietekmēt arī garastāvokli. Antioksidanti kimčī var palīdzēt cīņā ar oksidatīvo stresu, tādējādi novēršot hroniskas slimības un veicinot veselīgāku novecošanos.

Kurkuma pulveris

Kurkumīns – viela, kas piešķir kurkumai raksturīgo zeltaino krāsu – ir spēcīgs antioksidants ar pretiekaisuma iedarbību. Tas var palīdzēt novērst vai kontrolēt tādas slimības kā multiplā skleroze, artrīts, epilepsija, kā arī aizsargāt pret Alcheimera slimību. Dietologi uzsver, ka kurkumīns vislabāk uzsūcas kombinācijā ar melnajiem pipariem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.