Mums taču ir lieliski ārsti 0


Meitenīte piedzima dzīva. Ārsti pieņēma lēmumu, ka viņa jāved projām uz Bērnu slimnīcu, tā teikt, nāves spriedumu vecāki vairs nedzirdēja. Otrajā dienā viņu jau operēja, slēdza muguru, jo mugurkauls bija atvērts. Piektajā dzīves dienā Katrīnai smadzenēs ielika speciālu mehānismu – šuntu. Viņa izdzīvoja pirmo operāciju, ārstiem par pārsteigumu, – arī otro. „Bērnu slimnīcā ir tik fantastiski neiroķirurgi – viņi dara brīnumu lietas,” saka Jana. „Šie ir dakteri ar lielo burtu. Mums šobrīd ar neiroķirurgiem ir burvīga sadarbība. Viņi ir cilvēcīgi, spēj vecākiem visu paskaidrot.”

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

Mazulītei Katrīnai nebija pat mēnesis, kad viņu pārveda mājās. Viņa arī pārsteidzoši labi atlaba pēc operācijām.

Mājās Jana tomēr baidījās, ka bērniņš var kuru katru brīdi aiziet. Ārsti prognozēja, ka viņa nesēdēs, neredzēs, nerunās – neko neiesāks. Bet Katrīna smaidīja, ķēra mantiņas. Darīja visu, ko vecākā māsa. Ārstu noraidošais „nē” bija smagākais pārdzīvojums, ar kuru vecākiem bija jātiek galā.

CITI ŠOBRĪD LASA
„Pie manis uz mājām brauca bērnu fizioterapeite Klaudija Hēla – strādāja ar Katrīnu, ar mani, tā bija tāda ļoti ļoti lēna izkļūšana no melnās bedres,” atceras mamma. „Katrīnas stiprināšana ilga vairākus gadus, un liels paldies speciālistei, kura ne tikai vingrināja bērnu, uzmundrināja mani, bet arī izstāstīja par bērnu slimnīcu Tallinā, kur veicot arī brīnumus pacientiem ar tādu diagnozi kā Katrīnai. Kad mazajai bija gads, mēs uz turieni aizbraucām, tikām sadzirdēti. Šobrīd esam nodrošināti ar visu vajadzīgo informāciju, kā arī Katrīnai tur izgatavo ortozes.” Tāds varētu būt šis veiksmes stāsts.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.