Foto – Matīss Markovskis, stils – Lolita Graudiņa

Kinopasaulē 0


Vasarā Jānis strādāja kādā telemārketinga uzņēmumā, bet tas šķitis visai garlaicīgi. Taču prieks, ka iepazinis interesantus cilvēkus. Turklāt šis gads ienesis viņa dzīvē gluži jaunu niansi.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

“Atklāju, ka varu filmēties. Portālā ss.lv nejauši pamanīju sludinājumu, ka tiek meklēti masu skatu dalībnieki. Ko gan varu zaudēt – aizsūtīju savu fotogrāfiju. Pēc kāda laiciņa mani uzaicināja filmēties Holivudas filmā Amre. Tā ir lente par izcilo Kazahstānas dziedātāju Amri Kašaubajevu, kurš 1925. gadā Parīzē triumfēja starptautiskā dziedāšanas konkursā. Parīzes ainas filmēja Rīgā. Sākumā biju masu skatos, pēc tam vienā epizodē tēloju leijerkastnieku Parīzes tirgū.

Mani piefiksēja kastinga aģentūra. Pēc laiciņa sekoja uzaicinājums filmēties Nameja gredzenā. Bijām ļoti daudzi masu skata dalībnieki, reizēm pat vairāk par simtu. Paziņas brīnījās, kāpēc uzaudzēju to šausmīgo bārdu, bet šajā vēsturiskajā filmā visiem vīriešiem vajadzēja būt bārdainiem, matainiem. Biju bruņinieks, viens no ļaunākajiem. Filmēties nebija viegli, jo visu laiku vazājies bruņās, kas sver 17 kilogramu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl jānes vairogs, zobens… Reiz pārpratuma pēc man iedeva cita Jāņa tērpu, un tie bija vēl divi kilogrami klāt.

Nesen pabeidzu filmēties Baltu ciltīs. Biju nebrīvais drellis, parādu vergs. Brāļi Lauris un Raitis Ābeles veido filmu, ko var dēvēt par vizuālu vēstures enciklopēdiju. Tā ir dokumentāla rekonstrukcija par XIII gadsimta baltu tautām.

Viena iespēja velk līdzi nākamo. Biju sajūsmā, uzzinot, ka man būs iespēja filmēties masu skatos vienā no maniem mīļākajiem seriāliem Game of Thrones (Troņu spēle). Pašlaik filmējos franču projektā Hello Au Revoir, kurā piedalās 1000 aktieru no visas pasaules, esmu vienīgais no Latvijas. Tā ir dokumentāla fikcija par selfiju tēmu.

Katra filmēšanās ir interesanta pieredze. Labs piedzīvojums, par kuru arī maksā.”

Tieši piedzīvojuma alkas Ogli dzina pieteikties akcijai Lielisks darbs –lieliska iespēja. Tika meklēts saulaino ziņu vēstnesis Taizemē, kurš tur dzīvotu 10 mēnešus, veidotu videoblogu, lai atraktīvā veidā piesaistītu tūristus. Ogle ar draugu atbalstu izturēja visas trīs kārtas. Tā bija vēl viena iespēja aizrautīgi izmēģināt kaut ko jaunu, darīt to brīvi un jautri.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.