
9. Briseles kāposti 0
Tie stiprina imūnsistēmu, asinsrites un kaulu veselību, kā arī satur antioksidantus, kas palīdz aizsargāt šūnas no bojājumiem.
10. Auzu klijas
Auzu klijas ir uzturvielām bagāts produkts ar salīdzinoši zemu ogļhidrātu daudzumu. 100 gramu porcijā auzu kliju ir 11 grami ogļhidrātu un 3 grami šķiedrvielu. Tas ir krietni mazāk nekā, piemēram, kviešu maizē, kur tajā pašā daudzumā ir aptuveni 48 g ogļhidrātu. Auzu klijas var ēst vārītas vai ceptas – piemēram, kā putru vai iejauktas maizē un citos izstrādājumos. Tās labi sader arī ar augļiem, jogurtu vai salātiem. Tas ir lielisks veids, kā papildināt ēdienu ar šķiedrvielām, vienlaikus uzturā samazinot kopējo ogļhidrātu daudzumu.