3. Lēcas 0
Dzelzs saturs: 1,6 mg uz ¼ glāzi (aptuveni 50 g)
Uzturvērtība: Lēcas ir olbaltumvielu (9 g uz ¼ glāzi), škiedrvielu (8 g uz ¼ glāzi) un B grupas vitamīnu avots. Tās satur aptuveni 115 kcal uz ¼ glāzi. Sarkanās lēcas gatavojas ātrāk, bet zaļās un brūnās piedāvā stingrāku tekstūru.
Pagatavošana: Lēcas ir lieliskas zupām, karijiem, salātiem un pat burgeriem. Izmēģiniet sarkano lēcu zupu ar citronu un dillēm, lēcu kariju ar kokosriekstu pienu vai lēcu un dārzeņu salātus ar papriku.
Padoms: Pievienojiet citronu sulu vai papriku, lai uzlabotu dzelzs absorbciju. Lēcas labi sader ar tomātiem vai apelsīnu sulu kā dzērienu.
Recepte: Pagatavojiet krēmīgu sarkano lēcu un ķirbju zupu – apvienojiet vārītas lēcas, ķirbi, kokosriekstu pienu, ķiplokus un nedaudz citrona sulas.




