Foto. pexel.com/Deane Baya

2. Baltās pupiņas 0

Dzelzs saturs: 3,3 mg uz ½ glāzi (aptuveni 90 g)

Uzturvērtība: Baltās pupiņas (piemēram, kanellīni, tumšās pupiņas vai lielās ziemeļu pupiņas) ir bagātas ar šķiedrvielām (aptuveni 6 g uz ½ glāzi), olbaltumvielām (7 g uz ½ glāzi) un tādiem mikroelementiem kā kālijs un magnijs. Tās satur aptuveni 120 kcal uz ½ glāzi.

Pagatavošana: Baltās pupiņas ir ideālas zupām, salātiem, pastām vai arī kā piedeva. Konservētas pupiņas ir ērtas lietošanai, bet žāvētas pupiņas, ja tās iepriekš izmērcē, piedāvā bagātāku garšu.

Padoms: Kombinējiet šīs pupiņas ar papriku vai tomātiem, kas bagāti ar C vitamīnu. Piemēram, pievienojiet pupiņām svaigu papriku salātos vai pasniedziet ar tomātu mērci.

Recepte: Pagatavojiet balto pupiņu un farro salātus – sajauc vārītas pupiņas, farro, sarkano sīpolu, pētersīļus, citronu sulu un olīveļļu. Šāds ēdiens ir sātīgs un viegli uzglabājams ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.