2. Baltās pupiņas 0
Dzelzs saturs: 3,3 mg uz ½ glāzi (aptuveni 90 g)
Uzturvērtība: Baltās pupiņas (piemēram, kanellīni, tumšās pupiņas vai lielās ziemeļu pupiņas) ir bagātas ar šķiedrvielām (aptuveni 6 g uz ½ glāzi), olbaltumvielām (7 g uz ½ glāzi) un tādiem mikroelementiem kā kālijs un magnijs. Tās satur aptuveni 120 kcal uz ½ glāzi.
Pagatavošana: Baltās pupiņas ir ideālas zupām, salātiem, pastām vai arī kā piedeva. Konservētas pupiņas ir ērtas lietošanai, bet žāvētas pupiņas, ja tās iepriekš izmērcē, piedāvā bagātāku garšu.
Padoms: Kombinējiet šīs pupiņas ar papriku vai tomātiem, kas bagāti ar C vitamīnu. Piemēram, pievienojiet pupiņām svaigu papriku salātos vai pasniedziet ar tomātu mērci.
Recepte: Pagatavojiet balto pupiņu un farro salātus – sajauc vārītas pupiņas, farro, sarkano sīpolu, pētersīļus, citronu sulu un olīveļļu. Šāds ēdiens ir sātīgs un viegli uzglabājams ledusskapī.




