Foto – Shutterstock

Mērces un garšvielas 0

Pelējums var attīstīties arī šķidrās vai pastveida mērcēs un garšvielās, īpaši, ja tās ilgstoši glabātas nepareizos apstākļos vai ir beidzies derīguma termiņš. Mitra vide veicina mikroorganismu vairošanos. Savukārt kontakts ar gaisu vai baktērijām var veicināt pelējuma attīstību.

Galvenie ieteikumi, lai izvairītos no pelējuma

Pievērsiet uzmanību bojājumiem vai neparastām plankumiem uz pārtikas produktiem.

Glabājiet mīkstos produktus, sēnes un ogas sausā un vēsā vietā, cik drīz vien iespējams tos izmantojiet.

Rūpīgi nomazgājiet rokas, nažus un virsmas pēc neapstrādātas pārtikas, īpaši gaļas un sēņu.

Neatkarīgi no izskata, izmest produktus, kas šķiet aizdomīgi vai bojāti, jo pelējums var būt slēpts dziļi iekšpusē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.