Ilustratīvs attēls. Foto – Shutterstock

Kad biežāk meklē homeopātu 0


Tipisks homeopāta pacients (vai bērna gadījumā – pacienta vecāki) ir tāds, kurš vēlas ārstēties ar dabiskām metodēm, domā par savu dzīvesveidu un pamazām ir gatavs uzņemties vairāk atbildības par savu veselību. Pie homeopāta var doties jebkādas slimības gadījumā, tomēr biežāk palīdzību meklē, ja ir astma, ādas problēmas un vakcinācijas komplikācijas. Alerģijas un astmas homeopātiskā ārstēšanā tiek izmantota nevis slimības izpausmju nomākšana, bet gan organisma reģeneratīvo procesu aktivēšana, lai organisms pats spētu sakārtoties. “Savas karjeras sākumā biju iecirkņa pediatrs un sapratu, ka jo īpaši alerģijas un ilgstoša klepus gadījumā klasiskajā medicīnā ir tikai iespēja ar medikamentiem slimību nomākt. Tā nonācu līdz homeopātijai, kas spēj palīdzēt plašāk,” atceras homeopāts.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Tomēr dzirdēti arī stāsti par to, ka homeopātija tomēr nav līdzējusi. Homeopāts spriež, ka tam varētu būt vairāki iemesli. “Vecāki, kas ar sasirgušu bērnu vēršas pie homeopāta, pārsvarā ir ieinteresēti, motivēti, vēlas sadarboties, domāt līdzi. Pirmā vizīte pie manis ilgst pusotru stundu – tikai izzinot anamnēzi; bērna fiziska apskate un izklausīšana aizņem tikai kādas piecas minūtes. Šīs tikšanās laikā ir jāatrod atbilstošs preparāts ar šim pacientam nepieciešamo potenci, jānosaka tā deva un lietošanas biežums. Ja kaite ir hroniska, homeopātiskais preparāts jālieto nedēļu, pēc tam ar e-pasta starpniecību jāinformē, kas bērna pašsajūtā mainījies un, ņemot vērā izmaiņas, iespējams, jāveic kādas korekcijas. Reizēm ir tā, ka preparāts nedēļu strādā, vērojams uzlabojums, bet tad nāk it kā kritiens atpakaļ. Tas nozīmē, ka pienācis brīdis mainīt medikamenta devu, lietošanas biežumu vai potenci.

Taču, ja pacients (vai viņa vecāki) nesadarbojas, nesazinās ar ārstu, var šķist, ka terapija nelīdz, sirdzēja stāvoklis neuzlabojas. Lai gan, sīkāk pārrunājot, izrādās: sākumā izmaiņas bijušas, bet vēlāk atjaunojies sākotnējais stāvoklis. Ja īstajā brīdī koriģētu ārstēšanu, rezultāts būtu cits. Akūtas saslimšanas gadījumā izmaiņām būtu jāparādās pirmās, otrās dienas laikā,” min Edgars Mednis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Raksts no tematiskā izdevuma “Bērns – vesels un drošībā”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.