Foto – Shutterstock

Ar caurumu duršanu uzmanīgi 0

Īstais metāls, kas iešauts tā sauktajā acu punktā, var palēnināt redzes pasliktināšanos, taču apgalvojumam, ka tas noteikti uzlabos redzi, gan nevajadzētu ticēt. Bieži vien gribas, lai auskari abās ausīs būtu simetriski, bet ausis mēdz būt asimetriskas un acu punkti var atrasties ar nobīdi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Raimonds Puksts neiesaka durt caurumus ausīs bērniem līdz sešu gadu vecumam. Vispirms tāpēc, ka nav zināms, vai viņš to grib, turklāt mazajam vēl nav izveidojies tā sauktais enerģētiskais karkass.

– Nabā ielikts neatbilstīgs metāls var izjaukt organisma enerģētisko līdzsvaru un izraisīt neauglību, – brīdina speciālists. – Caurumojot degunu, mēli vai uzacis, organismā var zibenīgi izplatīties infekcija. Pīrsinga piekritēji mēdz minēt argumentu, ka afrikāņiem caurumi izdurti visās malās, taču vai tad kāds ir pētījis, cik daudzi tāpēc nomiruši?

Metāli uzturā

CITI ŠOBRĪD LASA

Nereti sliktas pašsajūtas iemesls ir metālu trūkums organismā, ja netiek lietots pilnvērtīgs uzturs, kurā iekļauti dārzeņi, gaļa un citas produktu grupas. Uztura bagātinātājus gan nevajadzētu izvēlēties uz labu laimi. Iepriekš derētu veikt laboratoriskas analīzes, lai noteiktu, kā tieši trūkst.

Varš regulē asinsspiedienu, stiprina asinsvadu un kapilāru sieniņas, palīdz šūnām izvadīt atkritumproduktus un veicina dzīšanas procesu. Dienā organismam nepieciešami 2 miligrami vara.

Dzelzs organismam ir ļoti būtisks elements, jo piedalās organisma apgādē ar skābekli (96% atrodas asinīs). Ja tā pietrūkst, rodas asinsrites traucējumi un skābekļa trūkums orgāniem. Dienas laikā jāuzņem 10–18 miligramu šā metāla.

Nepietiekams cinka daudzums organismā var izraisīt uzbudinājumu, atmiņas un redzes pasliktināšanos, miega traucējumus, depresīvu noskaņojumu, ožas traucējumus. Dienā vajadzīgi 3–5 mikrogrami šīs vielas.

Magnijs ir svarīgs šūnu vielmaiņas procesu normālai norisei, nervu un muskuļu darbībai. Tas nodrošina asinsvadu, kuņģa un zarnu trakta gludās muskulatūras tonusu, palīdz pret nogurumu un sirdsdarbības traucējumiem. Dienas norma ir 150 miligramu.

Kobalts nepieciešams labai asinsritei, nervu sistēmas darbībai un pēdējā laikā izplatītās veģetatīvās distonijas gadījumā, taču katram vajadzīga atšķirīga deva.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.