Turku zirņi (humusa zirņi) 0
Turku zirņi ir lieliska olbaltumvielu un šķiedrvielu kombinācija, kas veicina sāta sajūtu un stabilizē cukura līmeni asinīs. To unikālā iezīme ir galaktooligosaharīdi (GOS) – prebiotiskās šķiedrvielas, kas netiek sagremotas augšējā gremošanas traktā un sasniedz resno zarnu, kur tās fermentē labvēlīgās baktērijas, piemēram, bifidobaktērijas un laktobaktērijas. Tas palielina to skaitu un uzlabo zarnu mikrobioma daudzveidību.
Pat neliels daudzums var sniegt ievērojamu labumu – tikai ceturdaļa tases turku zirņu dienā var veicināt zarnu veselību. Ieteikumi lietošanai: Pagatavojiet humusu, pievienojiet salātiem, zupām vai ceptiem dārzeņiem. Tie lieliski der kā uzkoda vai galvenā sastāvdaļa veģetāros ēdienos, un to kraukšķīgā tekstūra pēc apcepšanas ir īpaši garšīga.
Konservēti pākšaugi (pupas, zirņi, turku zirņi, lēcas) vienmēr jātur virtuvē – tie ir daudzpusīgi, uzturvielām bagāti un ērti lietojami.




