Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto. pexels.com/Laudia Tysara

Konservētas bietes 0

Bietes ir bagātas ne tikai ar šķiedrvielām (aptuveni 3–4 grami uz tasi), bet arī bioaktīviem savienojumiem, piemēram, betalaīniem un fenola savienojumiem, kam piemīt spēcīgas antioksidanta un pretiekaisuma īpašības. Tie palīdz samazināt iekaisumu zarnās un atbalsta veselīgu mikrobiomu, stimulējot probiotisko baktēriju augšanu. Oligosaharīdi bietēs darbojas kā prebiotikas.

Šie savienojumi kopā ar šķiedrvielām regulē zarnu mikrobiomu un veicina labvēlīgo baktēriju vairošanos. Ieteikumi lietošanai: Pievienojiet salātiem (piemēram, ar kazas sieru), smūtijiem vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Bietes piešķir ēdieniem skaistu krāsu un dabisku saldumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.