Foto. pexels.com/Marta Branco

3. Ingvers 0

Ingvers, kas pazīstams ar savu unikālo garšu un daudzajām labvēlīgajām īpašībām, satur aktīvās vielas, piemēram, gingerolu, kas var ietekmēt dažu medikamentu darbību.

Tā, piemēram, ingvers var pastiprināt asins šķidrināšanas efektu.

Tas nozīmē, ka, lietojot to kopā ar antikoagulantiem (asins šķidrinātājiem), var palielināties asiņošanas risks.

Ja lietojat šos medikamentus, noteikti ievērojiet īpašu piesardzību.

Tāpat ingvers var ietekmēt cukura līmeni asinīs. Tas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar cukura diabētu, jo ingvers spēj pastiprināt pretdiabēta zāļu darbību, potenciāli izraisot bīstami zemu cukura līmeni asinīs.

Lai gan pierādījumi par šo mijiedarbību joprojām ir pretrunīgi un tiek pētīti, piesardzība nekad nenāk par ļaunu.

Ir ārkārtīgi svarīgi atcerēties, ka cilvēkiem ar hroniskām slimībām, piemēram, hipertensiju, diabētu, vēzi, astmu, depresiju vai HIV, jābūt īpaši piesardzīgiem, pirms sākt lietot jebkādus uztura bagātinātājus.

Nelielas devas, kas tiek pievienotas ēdienam, reti rada problēmas, taču bīstamība slēpjas lielās devās, ko satur uztura bagātinātāji.

Tāpēc atcerieties: vienmēr konsultējieties ar savu ārstu vai farmaceitu, pirms sākat lietot jebkuru uztura bagātinātāju kopā ar recepšu medikamentiem.

Sagatavots pēc ārvalstu preses materiāliem

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.