Augu izcelsmes piens 0
Kalcijs augu izcelsmes pienam var tikt pievienots pārstrādes laikā. Ja tie netiek bagātināti, kalcija saturs, visticamāk, būs zemāks, un mājās gatavotā augu izcelsmes piena produktos, visticamāk, būs vēl mazāk kalcija nekā komerciāli ražotajos. Amerikas Savienoto Valstu Lauksaimniecības departaments (USDA) atklājis, ka mandeļu pienā ir 422 mg kalcija uz vienu tasi, auzu pienā – 338 mg un sojas pienā – aptuveni 400 mg.
Apelsīnu sula
Bagātināta apelsīnu sula satur vairāk kalcija nekā svaigi spiesta sula, un tā ir bagāta arī ar citām labvēlīgām uzturvielām. Viena glāze šī dzēriena satur aptuveni 350 mg kalcija. Tomēr svaigi spiesta sula satur daudz mazāk kalcija — tikai aptuveni 27 mg.
Čia sēklas
Simts gramos čia sēklu ir 595 mg kalcija, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā glāzē piena. Lai gan tik daudz sēklu nav iespējams apēst uzreiz, tās var pievienot salātiem. Neliela sauja nodrošinās jūs ar aptuveni 150 mg kalcija dienā.
Raksts sagatavos pēc ārzemju preses materiāliem.




