Foto: Puhhha/Shutterstock

7. Tomāti 0

Savukārt tomāti ir viens no nozīmīgākajiem likopēna avotiem — spēcīga antioksidanta, kas, kā apliecina Amerikas Vēža pētniecības institūta dati, spēj samazināt gremošanas trakta vēža risku. Likopēns palīdz aizsargāt šūnas no oksidatīvā stresa, mazināt hronisku iekaisumu un kavēt audzēju veidošanos.

Īpaši vērtīgi ir termiski apstrādāti tomāti — piemēram, tomātu mērce, zupa vai sautējumi —, jo gatavošanas procesā gatavošanas procesā likopēns organismā uzsūcas daudz efektīvāk.

Regulāra tomātu lietošana uzturā ne tikai uzlabo sirds un asinsvadu veselību, bet arī stiprina imūnsistēmu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.