Fotošāviņš no Youtube.com

Ar ko papildināt uzturu 67


Pasaulē izmēģinām dažādas diētas un pakāpeniski uztaustām, kā pareizi ēst. Mēs nevēlamies ēst to ēdienu, ko pārdod lielveikalos, bet mēs saprotam arī, ka nevaram baroties kā šimpanzes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Esiet uzmanīgi. Manuprāt, 100% svaigēdāja ēdienkarti var ievērot droši divus trīs mēnešus. Vairāk es neiesaku, neskatoties uz to, ka biju svaigēdāja desmit gadus. Es ļoti to nožēloju, man vajadzēja ātrāk sabalansēt savu diētu. Bet divi trīs mēneši nevienam nekaitēs, jo būs vitamīnu un mikroelementu uzkrājumi organismā. Kamēr būsiet divus trīs mēnešus svaigēdājs, varēsiet attīrīt aknas, pazemināt holesterīna līmeni un justies labāk. Pēc tam var atgriezties pie diētas, kuru uzskatiet par pareizu. Tajā noteikti vajadzētu būt iekļautiem kādiem dzīvnieku valsts produktiem. Manuprāt, vislabāk, ja tie būtu lauku olu dzeltenumi. Par pienu produktu lietošana gan nepiekrītu – tos labāk nevajadzētu lietot. Var lietot kaut ko no zivju produktiem, piemēram, kalmārus. Kalmāros ir daudz minerālvielu.

Veselības atjaunošanai pēc ilgstošas svaigēšanas vajadzīgs ļoti daudz laika. Es pat nevaru apgalvot, ka veselība ir pilnībā atjaunojusies – ir pazuduši galvenie traucējošie simptomi. Pārstāja lūst mati un nagi, āda vairs nav tik sausa, svars mazinās ļoti lēni, atgriezusies laba atmiņa, spēja koncentrēties, rakstīt grāmatas, jokot. Nezinu, cik laika tas aizņems, bet ceru, ka veselība atgriezīsies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigēdāji ģimenē bijām es ar vīru un divi jaunākie bērni. Vecākais dēls, kurš nekad nav bijis svaigēdājs, kaut kādos periodos jutās par mums labāk.

Tomēr šī ir ļoti vērtīga pieredze.

Augstāk minētā higiēnas speciālistu organizācija raksta, ka vegānismam uzticīgi 10-20 var palikt tie tie vegāni, kuri “pa kluso” kaut ko ēda ārpus vegānisma postulātiem. Piemēram, pie kādas svaigēdājas pēc viņas nāves atrasta baltā šokolāde… Vēl kāds svaigēdājs nofilmēts lidostas kafejnīcā, ēdot spageti. Manuprāt, tie, kas pilnībā bijuši vegāni, cietuši visvairāk. Mēs bijām ļoti stingri vegāni – kā jau teicu, veikalā ieiedami, pat pārjautājām, cik grādos pētersīļi kaltēti.

Taču es nesaku, ka svaigēšana ir slikta. Svaigēšana ir laba, taču par kādiem 80%. Jo patiešām ir labāk apēst svaigu ābolu, svaigu tomātu, svaigu kāpostu… Kāpēc nevar par 100%? Ēdot, piemēram, daudz riekstu, uzņem pārāk daudz Omega 6 taukskābju. Zinu, ka esmu kaitējusi savu bērnu veselībai, man tas ir ļoti smags krusts, kaut gan viņi saka, ka viņi uz mani neapvainojas un ir piedevuši. Man vienalga jāpalīdz viņiem pilnībā atgūt veselību, tas vēl līdz galam nav noticis.

Šobrīd pēta ilgdzīvotāju ēdienkarti

Šobrīd pētu cilvēkus, kas dzīvo vairāk nekā 100 gadus – tātad, ja viņi dzīvo tik ilgi, acīmredzot kaut ko dara pareizi. Nu jau trīs ilgdzīvotāju vietas esmu apciemojusi. 2013. gadā biju Jakutijā, kas slavena ar ilgdzīvotājiem. Interesējos, ko viņi ēd. Izrādās – gaļu un svaigas zivis. Jautāju par augļiem. Viņi paskatījos kā uz idioti – mums te neaug nekādi augļi. Un dārzeņi? To viņiem ir maz un ieviesti salīdzinoši nesen. Izrādījās, ka no dārzeņiem viņi ēd tikai kāpostus, kartupeļus un burkānus mazos daudzumos. Bet viņi ļoti daudz ēd dzērvenes. Tā es sapratu, no kurienes viņi uzņem vitamīnu C. Tātad nav viennozīmīgi, ka ilgdzīvošanai jābūt vegānam. Kaut ekoloģiskie apstākļi tur ir ideāli. Es pat paņēmu no turienes ūdens paraugus, ko pārbaudīt laboratorijā, un izrādījās, ka ūdens ir teju vai destilēts.”

Reklāma
Reklāma

Plašāk interviju krievu valodā var skatīties šeit:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.