Foto. pexels.com

Sojas, mandeļu, auzu… Kurš augu izcelsmes piens ir visinteresantākais uzturvērtības ziņā? 0

Augu izcelsmes dzērieni jeb tā sauktais “augu piens” arvien vairāk iekaro patērētāju sirdis, piedāvājot alternatīvu tradicionālajam govs pienam. Tie ir bez laktozes, vieglāk sagremojami un bieži tiek uzskatīti par ilgtspējīgākiem, tāpēc kļūst par neatņemamu sastāvdaļu brokastīs, kafijā, kokteiļos vai kulinārijas receptēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Veselam
Kupli vai plāni mati – viss atkarīgs no tā, ko ēd. Uztura noslēpumi skaistiem matiem
RAKSTA REDAKTORS
ir alga vai joks? Ervīns parāda, iespējams, pazemojošāko darba sludinājumu Latvijā sociālo tīklu speciālistam
Lasīt citas ziņas

Tomēr ne visi augu izcelsmes pieni ir uzturvērtības ziņā vienlīdzīgi. Sojas, mandeļu, auzu, rīsu vai kokosriekstu piens — kurš no tiem ir veselīgākais?

Vietne caminteresse.fr izpētījusi populārāko augu izcelsmes dzērienu uzturvērtības profilus, to ražošanas procesu, priekšrocības, trūkumus un piemērotību dažādām vajadzībām, tostarp bērnu uzturam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.