Foto. pexels.com

Sojas, mandeļu, auzu… Kurš augu izcelsmes piens ir visinteresantākais uzturvērtības ziņā? 0

Augu izcelsmes dzērieni jeb tā sauktais “augu piens” arvien vairāk iekaro patērētāju sirdis, piedāvājot alternatīvu tradicionālajam govs pienam. Tie ir bez laktozes, vieglāk sagremojami un bieži tiek uzskatīti par ilgtspējīgākiem, tāpēc kļūst par neatņemamu sastāvdaļu brokastīs, kafijā, kokteiļos vai kulinārijas receptēs.

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Kokteilis
VIDEO. “Pacēlām viņai vēderu, un tur viss bija jēls līdz kaulam!” Šova zvaigzne Margarita Kolosova vaino mediķus mammas nāvē 63
Lasīt citas ziņas

Tomēr ne visi augu izcelsmes pieni ir uzturvērtības ziņā vienlīdzīgi. Sojas, mandeļu, auzu, rīsu vai kokosriekstu piens — kurš no tiem ir veselīgākais?

Vietne caminteresse.fr izpētījusi populārāko augu izcelsmes dzērienu uzturvērtības profilus, to ražošanas procesu, priekšrocības, trūkumus un piemērotību dažādām vajadzībām, tostarp bērnu uzturam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.