Foto. pexels.com

Sojas, mandeļu, auzu… Kurš augu izcelsmes piens ir visinteresantākais uzturvērtības ziņā? 0

Augu izcelsmes dzērieni jeb tā sauktais “augu piens” arvien vairāk iekaro patērētāju sirdis, piedāvājot alternatīvu tradicionālajam govs pienam. Tie ir bez laktozes, vieglāk sagremojami un bieži tiek uzskatīti par ilgtspējīgākiem, tāpēc kļūst par neatņemamu sastāvdaļu brokastīs, kafijā, kokteiļos vai kulinārijas receptēs.

“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
“Lai pierakstītos uz valsts apmaksātu pakalpojumu, jāveic 53 eiro priekšapmaksa…” Slimnīca skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

Tomēr ne visi augu izcelsmes pieni ir uzturvērtības ziņā vienlīdzīgi. Sojas, mandeļu, auzu, rīsu vai kokosriekstu piens — kurš no tiem ir veselīgākais?

Vietne caminteresse.fr izpētījusi populārāko augu izcelsmes dzērienu uzturvērtības profilus, to ražošanas procesu, priekšrocības, trūkumus un piemērotību dažādām vajadzībām, tostarp bērnu uzturam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.