
Sojas, mandeļu, auzu… Kurš augu izcelsmes piens ir visinteresantākais uzturvērtības ziņā? 0
Augu izcelsmes dzērieni jeb tā sauktais “augu piens” arvien vairāk iekaro patērētāju sirdis, piedāvājot alternatīvu tradicionālajam govs pienam. Tie ir bez laktozes, vieglāk sagremojami un bieži tiek uzskatīti par ilgtspējīgākiem, tāpēc kļūst par neatņemamu sastāvdaļu brokastīs, kafijā, kokteiļos vai kulinārijas receptēs.
Tomēr ne visi augu izcelsmes pieni ir uzturvērtības ziņā vienlīdzīgi. Sojas, mandeļu, auzu, rīsu vai kokosriekstu piens — kurš no tiem ir veselīgākais?
Vietne caminteresse.fr izpētījusi populārāko augu izcelsmes dzērienu uzturvērtības profilus, to ražošanas procesu, priekšrocības, trūkumus un piemērotību dažādām vajadzībām, tostarp bērnu uzturam.