
Kā ražo augu izcelsmes pienu? 0
Augu izcelsmes piens nav īsts piens, bet gan dzēriens, kas iegūts no graudiem, pākšaugiem, riekstiem vai sēklām. Ražošanas process parasti ietver šādas darbības:
– Mērcēšana: Izejvielas, piemēram, sojas pupiņas, mandeles vai auzu pārslas, tiek izmērcētas ūdenī, lai tās mīkstinātu un atvieglotu apstrādi.
– Samaļ un sajauc: Izmērcētās sastāvdaļas samaļ kopā ar ūdeni, veidojot viendabīgu masu.
– Filtrēšana: Maisījumu filtrē, lai atdalītu šķidrumu no cietajām daļiņām, piemēram, miziņām vai mīkstuma.
– Bagātināšana: Daudziem augu izcelsmes pieniņiem pievieno vitamīnus (piemēram, D vitamīnu, B12) un minerālvielas (kalciju), lai uzlabotu to uzturvērtību.
– Pasterizācija un homogenizācija: Dzēriens tiek pasterizēts, lai nodrošinātu ilgāku uzglabāšanas laiku, un homogenizēts, lai iegūtu vienmērīgu tekstūru.
– Aromatizēšana vai saldināšana: Dažiem produktiem pievieno cukuru, vaniļu vai citus aromatizētājus, kas var ietekmēt uzturvērtību.
Ražošanas process ietekmē dzēriena garšu, tekstūru un uzturvērtību, tāpēc ir svarīgi izvēlēties nesaldinātas un bagātinātas versijas, lai maksimāli izmantotu to potenciālu.