Foto. pexels.com/Vanessa Loring

Lēcas 19

Lēcas ir pākšaugu pasaules čempiones – tās ir pilnas ar dzelzi, olbaltumvielām un B vitamīniem, kas dod sparu. To krāsas – sarkanās, zaļās, melnās – ir kā maza varavīksne virtuvē. Lēcas ir ēdāju draugs jau tūkstošiem gadu, sākot no senās Mezopotāmijas līdz mūsdienu hipsteru bļodām.

Pagatavo no tām krēmīgu zupu ar kokosriekstu pienu vai pikantu kariju ar tomātiem – tās pielāgojas jebkurai garšai. Turklāt tās ir lētas un ātri vārāmas, tāpēc ideāli piemērotas steidzīgām dienām. Dzelzs bonuss? Sajauc tās ar C vitamīna avotu, piemēram, papriku, un uzsūkšanās būs vēl labāka.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.