
5. Muskatrieksts 0
Nelielās devās tas piešķir patīkamu garšu ēdieniem, taču pārmērīga šīs garšvielas lietošana var izraisīt tā saukto “muskatrieksta psihozi”, kas var būt dzīvībai bīstama.
6. Tuncis
Bagāts ar olbaltumvielām un omega-3 taukskābēm, tomēr pārmērīgi lietojot tunci, ir iespējams saindēties ar dzīvsudrabu. Tas īpaši bīstami bērniem un grūtniecēm. Tāpēc kontrolējiet tā patēriņu.
7. Margarīns
Ilgu laiku tas reklamēts kā veselīgāks par sviestu, taču pētījumi liecina, ka daļa margarīnu satur trans-taukskābes, kas palielina sirds slimību un mirstības risku.
8. Bekons
Bekons un citi pārstrādāti gaļas izstrādājumi tiek saistīti ar paaugstinātu vēža risku.