Foto. pexels.com/Clayton de Araujo

1. Ķirši 0

Ķiršu kauliņi satur cianīdu, kas noteiktos apstākļos var būt nāvējošs.

2.Vistas gaļa

Ir ļoti svarīgi vistas gaļu kārtīgi izcept vai izvārīt – tā nedrīkst būt sārta. Jēla vistas gaļa var saturēt salmonellas un kampilobaktērijas, kas var izraisīt smagas infekcijas.

3. Kartupeļi

Zaļgana nokrāsa uz kartupeļiem var liecināt par solanīna veidošanos. Šī viela ir toksiska. Lielā daudzumā tas ir  ļoti kaitīgs vai pat nāvējošs.

4. Rabarberi

Kaut arī rabarberu kātus  droši var lietot uzturā, uzmanieties no to lapām. Tās satur oksālskābi, kas lielā daudzumā var izraisīt nāvi.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.