1. Vārīti spināti 0
Dzelzs saturs: 6,4 mg uz 1 glāzi (aptuveni 180 g)
Uzturvērtība: Spināti ir ne tikai dzelzs, bet arī A, C un K vitamīnu, folātu, magnija un antioksidantu avots. Tie satur maz kaloriju (aptuveni 41 kcal uz glāzi), padarot tos par ideālu izvēli veselīgam uzturam.
Pagatavošana: Spināti ir ārkārtīgi daudzpusīgi – tos var pievienot smūtijiem, zupām, sautējumiem, makaroniem, omletēm vai vokpannā ceptiem ēdieniem.
Padoms: Pievienojiet citronu sulu vai apelsīnu miziņu spinātiem, lai C vitamīns veicinātu dzelzs absorbciju. Izvairieties no piena produktiem vienlaikus, jo kalcijs var traucēt dzelzs uzsūkšanos.
Recepte: Pagatavojiet vienkāršu spinātu zupu – apcepiet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet vārītus spinātus, kartupeļus, dārzeņu buljonu un nedaudz citrona sulas. Blendējiet līdz krēmīgai konsistencei.




