Foto. pexel.com/Deane Baya

1. Vārīti spināti 0

Dzelzs saturs: 6,4 mg uz 1 glāzi (aptuveni 180 g)

Uzturvērtība: Spināti ir ne tikai dzelzs, bet arī A, C un K vitamīnu, folātu, magnija un antioksidantu avots. Tie satur maz kaloriju (aptuveni 41 kcal uz glāzi), padarot tos par ideālu izvēli veselīgam uzturam.

Pagatavošana: Spināti ir ārkārtīgi daudzpusīgi – tos var pievienot smūtijiem, zupām, sautējumiem, makaroniem, omletēm vai vokpannā ceptiem ēdieniem.

Padoms: Pievienojiet citronu sulu vai apelsīnu miziņu spinātiem, lai C vitamīns veicinātu dzelzs absorbciju. Izvairieties no piena produktiem vienlaikus, jo kalcijs var traucēt dzelzs uzsūkšanos.

Recepte: Pagatavojiet vienkāršu spinātu zupu – apcepiet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet vārītus spinātus, kartupeļus, dārzeņu buljonu un nedaudz citrona sulas. Blendējiet līdz krēmīgai konsistencei.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.