
Linsēklas 0
Linsēklas satur 3,6 gramus ALA 2 ēdamkarotēs. Turklāt tās nodrošina šķiedrvielas un olbaltumvielas, padarot tās par barojošu papildinājumu daudzu ēdienu receptēm. Elsperti iesaka izmantot maltas linsēklas (nevis veselas), jo organisms tās vieglāk sagremo. Pievienojiet tās auzu pārslām, biezpienam vai ceptiem izstrādājumiem, piemēram, smalkmaizītēm vai pankūkām.
Linsēklas ir viegli iekļaujamas ikdienas uzturā, taču jāievēro piesardzība, ja uzturā ir augsts šķiedrvielu saturs, jo strauja patēriņa palielināšana var izraisīt gremošanas traucējumus.
Tās jāuzglabā vēsā, sausā vietā vai ledusskapī, lai saglabātu svaigumu un novērstu oksidēšanos. Regulāra linsēklu lietošana var veicināt sirds veselību, mazināt iekaisumu un atbalstīt vispārējo labsajūtu, padarot tās par vienkāršu un efektīvu superēdienu.