
4. Ogu sulas 0
Tāpat kā granātāboli, arī ogas – īpaši mellenes – ir slavenas ar savām spēcīgajām antioksidantu īpašībām, kas labvēlīgi ietekmē sirds veselību.
Pētījumi liecina, ka ogu sulu lietošana var palīdzēt regulēt asinsspiedienu. 2020. gada pārskatā secināts, ka dzērveņu vai ķiršu sula spēj uzlabot asinsspiediena rādītājus. Savukārt 2016. gadā žurnālā Nature publicētā analīzē atklāts, ka ogu iekļaušana uzturā ne tikai pazemina sistolisko (augšējo) asinsspiedienu, bet arī samazina “sliktā” jeb ZBL holesterīna līmeni.
Abos gadījumos pētnieki norāda uz ogu iespējamo nozīmi sirds un asinsvadu slimību profilaksē, lai gan nepieciešami turpmāki pētījumi, lai pilnībā izprastu to iedarbības mehānismus.
Ieteikums: Iegādājoties ogu sulu, rūpīgi pārbaudi sastāvu – izvēlies 100% sulu bez pievienota cukura.