Pārstrādāti pārtikas produkti ar augstu nātrija saturu 0
Pārāk daudz nātrija ne tikai izraisa ūdens aizturi organismā un vēdera uzpūšanās sajūtu, bet arī bojā sirds un asinsvadu sistēmu, paaugstina asinsspiedienu un veicina priekšlaicīgu novecošanos.
Pārstrādāti pārtikas produkti, piemēram, konservētas zupas, saldētas maltītes, iepakotas uzkodas un restorānu ēdiens, bieži vien ir bagāti ar nātriju. Daudz vairāk nekā tad, ja jūs gatavotu ēdienu mājās.
Hroniska augsta nātrija uzņemšana noslogo nieres, ietekmē asinsriti un var izraisīt pietūkumu un iekaisumu, kas parādās uz sejas.
Ko izvēlēties vietā? Gatavojiet vairāk mājās, kur kontrolējat sāls daudzumu. Izmantojiet garšaugus un garšvielas garšas uzlabošanai, nevis paļaujieties tikai uz sāli. Izlasiet etiķetes un, pērkot iepakotus pārtikas produktus, izvēlieties versijas ar zemu nātrija saturu. Jūsu ķermenis pieradīs pie mazāka sāls daudzuma ātrāk, nekā jūs domājat.
Apdedzināti un grilēti ēdieni
Ēdienu gatavošana ļoti augstā temperatūrā, īpaši līdz tie apdeg vai kļūst melni, rada AGE, kas bojā olbaltumvielas jūsu organismā. Šīs ogļu pēdas varbūt izskatās labi, bet tās burtiski liek tev ātrāk novecot. Grilēti dārzeņi, pārāk tumša grauzdēta maize, jebkas ar piedegušu garozu — tas viss veicina novecošanu.
Ko izvēlēties vietā? Izmantojiet zemāku gatavošanas temperatūru. Tvaicējiet vai cepiet mērenā karstumā. Ja grilējat, neļaujiet ēdienam apdegt.
Pārtikas produkti, pret kuriem jums ir nepanesamība, bet jūs tik un tā turpiniet tos ēst
Ja jums ir kāda produkta nepanesamība un jūs turpināt ēst šo pārtiku, jūs savā organismā veidojat hronisku iekaisumu. Dažiem cilvēkiem tie ir piena produkti. Citiem tas ir glutēns. Vēl dažiem tie ir noteikti dārzeņi. Konkrētais pārtikas produkts nav tik svarīgs kā spēja atpazīt, kad kaut kas pastāvīgi liek justies sliktāk.
Hronisks iekaisums, ko izraisa pārtikas nepanesamība, paātrina novecošanos visās ķermeņa sistēmās. Ādas problēmas, locītavu sāpes, gremošanas problēmas un nogurums. Un tas apgrūtina organisma spēju atjaunoties.
Ko izvēlēties vietā? Pievērsiet uzmanību tam, kā jūtaties pēc noteiktu pārtikas produktu ēšanas. Ja kaut kas pastāvīgi izraisa vēdera uzpūšanos, nogurumu vai ādas problēmas, mēģiniet to uz 30 dienām izslēgt un paskatieties, kas notiek. Jūs varētu atklāt, ka ēdiens, ko ēdat regulāri, klusi sabotē jūsu veselību un elegantu novecošanas procesu.
Gracioza novecošana nenozīmē ierobežojumus. Tā ir par tādu izvēļu izdarīšanu, kas atbalsta jūsu ķermeni, nevis darbojas pret to. Šīs deviņas pārtikas izvēles nav aizliegtas. Taču tām ir sekas. Regulāri tās ēdot, jūs paātrināt novecošanu. Ierobežojot to lietošanu un lielākoties izvēloties alternatīvas, jūs dodat savam ķermenim visu nepieciešamo, lai tas novecotu lēnāk un graciozāk.
Raksts sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem!




