Foto – http://ergonomenon.com/

Fizioterapijas bumba 0

To parasti izmanto vingrošanā, lai uzlabotu koordināciju, līdzsvara reakciju. Taču uz bumbas var arī sēdēt, strādājot pie datora.

Reklāma
Reklāma
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Lasīt citas ziņas

Sēžot uz bumbas, ķermenis pats sevi savāc. Lai noturētu līdzsvaru, pielāgojamies un ieņemam taisnas muguras pozu (ja vien ir pareiza ķermeņa attiecība pret galda virsmu).

Nopērkamas dažādu lielumu bumbas – no 45 līdz 85 centimetriem diametrā. Mēdz būt matēts vai glancēts materiāls. Jāņem vērā, ka matēto dažkārt var nedaudz mazāk piepūst, tātad tā, iespējams, neatbildīs instrukcijā minētajam diametram.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāizvēlas sev atbilstošs bumbas lielums. Apsēžoties uz tās, gūžām un ceļiem jābūt apmēram 90 grādu leņķī.

Ja vien ir tāda iespēja, pirms iegādes to der izmēģināt – apsēsties uz piepūstas bumbas.

Mīnusi

* Sēdēt uz gumijotas virsmas nav pārāk veselīgi (sk. informāciju par līdzsvara paliktni).

* Bumbu ļoti reti var ideāli pielāgot darba vietai, jo parasti nav iespējams regulēt datorgalda augstumu. Tātad strādāšana, vienalga, neizdosies ergonomiska – neatbilstīgs augstums un attālums līdz monitoram. Cerot uz labumu muguras veselībai, radīsim papildu slodzi, piemēram, acīm.

* Ja darba vietu nav iespējams iekārtot atbilstoši bumbai, var iegādāties vienu bumbu visam birojam. Darba starplaikos pa kārtai pasēdēt un patrenēt līdzsvara sajūtu. Tas tomēr būs labāk, nekā visu dienu statiski sēdēt.

* Sēdēšana uz bumbas ir daudz nestabilāka nekā uz gumijotā paliktņa.

* Ne visās darba vietās uzskatīs par pieļaujamu izmantot bumbu krēsla vietā, īpaši, ja tajā mēdz ierasties arī klienti.

Svarīgi!

Arī uz bumbas iesākumā nedrīkst sēdēt visu dienu, mugura jāpieradina pamazām. Pastrādājam pāris stundas uz bumbas, pēc tam tikpat ilgi uz krēsla.

Papildu labumi!

* Uz bumbas sēžot, atelpas brīžos var arī pavingrot – izšūpināt rokas, izkustināt iegurni.

* Ja ir pieļaujama vingrošana darba vietā, bumbu var izmantot radoši. Izklāj uz grīdas vingrošanas paklājiņu, apguļas uz muguras un paceļ kājas uz bumbas. Tā var lieliski atslābināt muguras jostas, krūšu un kakla daļu, uzlabot venozo atteci.

Reklāma
Reklāma

Internetā noskatīta ideja prasmīgam meistaram – krēslam sēdekļa vietā piestiprināts attiecīga lieluma metāla aplis, kurā ievietota bumba.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.