
Pasterizējam 1
Konservēšanas veids, produktu karsējot līdz temperatūrai, kas nepārsniedz 100 grādus. Protams, šādā apstrādē daudzas vērtīgās vielas iet bojā, tomēr pietiekami daudz arī to labumu, kas saglabājas.
✤ Veselības dzēriens skotu gaumē
Pieneņu saknes notīra, pārlej ar ūdeni (1:10), pasterizē. To pašu dara ar dadžu saknēm. Var pasterizēt nevis saknes, bet to sulu. Pirms lietošanas dadžu un pieneņu spēka novilkumu saleju kopā, ja tā bijusi sula, atšķaidu. Labākai garšai prasās skābs – pievienoju nedaudz citrona vai citu skābumu, lietoju dzīvesspara atjaunošanai gan vienu, gan kopā ar bērza sulu.
Pārbaudījusi Rūta Bērziņa–Bērzīte no Saulkrastiem