Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

Pasterizējam 1

Konservēšanas veids, produktu karsējot līdz temperatūrai, kas nepārsniedz 100 grādus. Protams, šādā apstrādē daudzas vērtīgās vielas iet bojā, tomēr pietiekami daudz arī to labumu, kas saglabājas.

✤ Veselības dzēriens skotu gaumē

Pieneņu saknes notīra, pārlej ar ūdeni (1:10), pasterizē. To pašu dara ar dadžu saknēm. Var pasterizēt nevis saknes, bet to sulu. Pirms lietošanas dadžu un pieneņu spēka novilkumu saleju kopā, ja tā bijusi sula, atšķaidu. Labākai garšai prasās skābs – pievienoju nedaudz citrona vai citu skābumu, lietoju dzīvesspara atjaunošanai gan vienu, gan kopā ar bērza sulu.

Pārbaudījusi Rūta Bērziņa–Bērzīte no Saulkrastiem

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.