Foto – Shutterstock

Dzīvojiet ilgāk! Eksperts atklāj, kuru produktu vienmēr vajadzētu iekļaut brokastu ēdienkartē 0

Brokastis ir svarīgākā ēdienreize, kas iedod enerģijas pamatu visai dienai, tāpēc tām vajadzētu būt pārdomātām un sabalansētām. Vācu portāls Chip.de, atsaucoties uz ārstu un ilgdzīvošanas ekspertu Gerdu Vircu, norāda uz kādu produktu, ko viņš ļoti iesaka iekļaut katrās brokastīs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nu jau ir par traku! Sociālie tīkli mutuļo pēc Trampa jaunās publikācijas
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes riskē novecot vientulībā
“Griež ausīs un smadzenēs!” Latvieši neapmierināti, ka daudziem 4.maijs šķiet balta galdauta svētku diena
Lasīt citas ziņas

Nereti cilvēki brokastīs izvēlas musli, kruasānus vai grauzdiņus, taču jau drīz pēc tam jūt, ka nepietiek enerģijas. Tā tam nevajadzētu būt.

Ja brokastīs tiek baudīti saldi ēdien, aizbildinoties, ka tādējādi tiek nodrošināts “salds dienas sākums”, tas izraisa strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kam seko straujš enerģijas trūkums. Augstais cukura saturs izraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Ilgtermiņā tas var izraisīt insulīna rezistenci, kas ir 2.tipa diabēta priekšvēstnesis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet kas tad ir šis ideālais produkts, ko drīkst un ko minētais vācu ārsts iesaka? Tas nav nekas “pārdabisks” – pupiņas! Vai tās būtu parastās dārza pupiņas, lielās kāršu pupas, zirņi, lēcas vai jebkurš cits pākšaugs, kas bagāts ar augstas kvalitātes olbaltumvielām un ogļhidrātiem, tas jebkurā gadījumā ir lielisks risinājums brokastīm un izcila alternatīva saldumiem, jo palīdzēs uzturēt enerģiju visas dienas garumā.

Turpinājumā dažas pavisam konkrētas idejas, kā pupiņas iekļaut brokastīs!

– Pupiņu bļoda – savienojiet vienā bļodā pupiņas, avokado, spinātus, olu – tas būs olbaltumvielām bagāts un vērtīgs dienas sākums.
– Cepti turku zirņi – sacepiet pannā tusku zirņus kopā ar sīpoliem, papriku vai jebkuriem citiem mīļākajiem dārzeņiem. Pievienojiet ķimenes un baudiet kopā ar jogurtu bez piedevām.
– Lēcu salāti – vārītas lēcas sajauciet ar sasmalcinātiem dārzeņiem, olīveļļu, citrona sulu, un atsvaidzinošas un barojošas brokastis ir gatavas.

Lai pākšaugi būtu labāk sagremojami, ieteicams tos uz nakti iemērkt ūdenī, no rīta noskalot un vārīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.