Foto – Fotolia.com

Jaunais ir labi aizmirsts vecais 0


Vārds holistisks ir cēlies no grieķu valodas vārda holos – vesels, veselums. Holistika, virziens izziņas teorijā, uzsver fiziskā un garīgā vienotību. Centrā tiek izvirzīts cilvēks – ar gribu un sajūtām apveltīta, visās dzīves jomās darbīga un nedalāma būtne. Saskaņā ar šo teoriju cilvēka ķermenis pats var sevi sakārtot, tikai tam dažkārt vajadzīgs impulss vai palīdzība. Masāža iedarbina un aktivizē ķermenī dabiskās pašregulācijas procesus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Sākot pieņemt un mīlēt sevi, mainās ķermeņa formas un dzīves kvalitāte. Cilvēks kļūst redzīgāks pret pasaulē notiekošo. Kur ir mūsu uzmanība, tur ir enerģija. Pozitīvās mācīšanas nozīmi mūsdienās lieliski izmanto labākie suņu treneri. Ja dzīvnieks kļūdās, nepievērš tam uzmanību, bet, kad izdara kaut ko labu, paslavē.

– Domāju, ka senie balti, arī latvieši, sacerot tautasdziesmas, pilnīgi noteikti bija holistiķi. Rakstu zīmes, krāsas, latviskais dzīvesveids, Saules rits, sarunas ar augiem, lopiem, zemi, ūdeņiem ir holistika. Ja mēs šodien būtu tuvāk zemei, dabas ritmiem, masierim nebūtu ko darīt, – uzskata Inga Lapiņa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Holistiskās masāžas dotais impulss – tevi pieņem, tev vēlas palīdzēt – maina ļoti daudz ko. Tiek dots arī mājas uzdevums un norādes vienkāršiem fiziskiem vingrojumiem. Tā ir harmonizēšana, lai retāk nonāktu līdz ārsta kabinetam.

Ja pēc visperfektākās masāžas cilvēks neko savā dzīvē nemaina, turpina dusmoties uz visu pasauli, apvainojas, steigā ēd, no rīta strauji lec ārā no gultas, kādu brīdi viņš jutīsies labāk, taču problēmas drīz vien atgriezīsies.

6 nosacījumi labam dienas sākumam un nobeigumam

1. No rīta apzināti lēnām pamostamies, guļus stāvoklī dažas minūtes kārtīgi izstaipāmies, sākot no roku un beidzot ar kāju pirkstiem, dziļi ieelpojam, izelpojam, pakustinām galvu, pagrozāmies uz vieniem un otriem sāniem, atkal izstiepjamies.

2. Piecēlušies sēdus, izapļojam plecus, saprotam, ka sākusies jauna diena, un lēnām izkāpjam no gultas. Ja dzeram rīta kafiju, darām to ar prieku!

3. Izpildām vienkāršus rīta vingrojumus.

4. Vakarā izslēdzam un noliekam telefonu, lai nav jāatbild uz zvaniem, īsziņām un e-pasta vēstulēm.

5. Vannasistabā mierīgi nomazgājamies, ar eļļu izmasējam pēdas. Tās ir ļoti svarīgas, lai sajustu zemi.

6. Jūtot, ka no slodzes drīz sāks sāpēt galva, uzmanību pārceļam uz pēdām un mierīgi elpojam. Tas ir līdzsvara jautājums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.