Foto – Shutterstock

Muskuļiem patīk siltums 0


Ja muguras sāpju cēlonis slēpjas muskuļos, pats galvenais ir izvairīties no statiskas slodzes. “Statiskā slodze veidojas, ilgstoši ieņemot nepareizu pozu pie darba galda, veicot vienveidīgas kustības, ikdienā neievērojot ergonomikas principus. To pastiprina arī tāda bieži sastopama problēma kā skolioze. Bet muskuļu tonusa palielināšanos muguras plecu joslā sekmē ne tikai piespiedu darba poza, bet arī psihoemocionāla pārslodze,” norāda Elīna Malkiela. Tā kā muskuļiem patīk siltums – ne jau velti daudz vieglāk relaksēties siltā telpā, ūdenī, pirtī –, rehabilitacijas centrā “Jaunķemeri” šo pacientu rehabilitācijas plānā iekļauj dziedniecisko dūņu procedūras, kurām ir sāpju un iekaisumu mazinošs efekts (procedūrai sagatavotās dūņas temperatūru – ap +40 grādiem – saglabā visas procedūras laikā), kā arī minerālūdens, broma vai sērūdeņraža vannas.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

“Disku trūces ir viltīgas. Tām var nebūt nekādu simptomu, bet bieži vien tās izpaužas ar muguras sāpēm un nerva saknītes nospiešanu, tāpēc katrs gadījums jāvērtē atsevišķi. Tomēr jāievēro princips – rehabilitācija uzsākama tad, kad sāpju sindroms ir mazinājies,” uzsver neiroloģe. Ja pacients tikko pārvarējis sāpju sindromu, nepieciešama fizioterapija, ergoterapija, fizikālā terapija, bet jābūt uzmanīgiem ar sildošām procedūrām un masāžām. Savukārt pacientiem, kuriem diska trūce neizraisa sāpes vai diskomfortu, rehabilitācijas pasākumi galvenokārt būs vērsti uz muskuļu korsetes stiprināšanu.

Cik ilgam jābūt rehabilitācijas kursam? Elīna Malkiela domā, ka pacienti, kas rehabilitācijas pasākumus veic profilakses nolūkos, var izvēlēties īsāku ambulatorās vai stacionārās rehabilitācijas kursu vai veselības veicināšanas programmas, bet ar hroniskām muguras sāpēm vai pēc akūtām muguras sāpēm rehabilitācijai būtu nepieciešamas vismaz desmit dienas. Pēc tam vajag turpināt rehabilitāciju pašu spēkiem – nūjot, peldēt, vingrot un nodarboties ar citām speciālistu ieteiktajām fiziskajām aktivitātēm, kas neļaus muguras sāpēm atgriezties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.