
1. Sarkanā paprika 0
C vitamīna saturs: 118 mg uz vienu glāzi sagrieztu papriku. Sarkanās paprikas C vitamīna satura ziņā ir pelnījušas tikpat augstu novērtējumu kā citrusu augļi, jo viena glāze satur vairāk nekā divreizes vairāk C vitamīna nekā mazs apelsīns. Turklāt sarkanās paprikas piedāvā arī citas priekšrocības. Tās ir C vitamīna superzvaigznes, turklāt bagātas ar A vitamīnu, kas atbalsta redzi un ādas veselību. Tās var pildīt ar gaļu vai sagriezt strēmelītēs, un ēst kopā ar humusu, var gatavot sautētas ar sīpoliem vai pilda ar maltu tītara vai cūkas gālu, rīsiem un tomātu mērci.
Sarkanās paprikas ir pieejamas svaigas, saldētas vai konservētas formā. Svaigas paprikas vislabāk saglabā uzturvielas, ja tās uzglabā ledusskapī un patērē dažu dienu laikā. Izvēlieties koši sarkanas, stingras paprikas bez mīkstiem plankumiem.