
2. Brokoļi 0
C vitamīna saturs: 102 mg uz vienu glāzi termiski apstrādātu brokoļu. Brokoļi ir ne tikai lielisks papildinājums makaronu ēdieniem vai zupām, bet arī uzturvielu avots. Papildus augstajam C vitamīna saturam brokoļi nodrošina šķiedrvielas, K vitamīnu un folātus, kas atbalsta asins recēšanu, kā arī sirds, šūnu un DNS veselību. Mājās brokoļus vare gatavot, tos apcepot olīveļļā ar ķiplokiem un parmezānu vai pievienojot visa veida sautējumiem.
Izvēlieties svaigus, tumši zaļus brokoļus ar stingriem kātiem. Saldēti brokoļi ir laba alternatīva, jo tie saglabā lielāko daļu uzturvielu. Tvaicēšana vai viegla apcepšana palīdz saglabāt C vitamīnu, salīdzinot ar ilgstošu vārīšanu.