Vitamīni un minerālvielas veselai sirdij 0

Rūpēties par savu sirdi nekad nav par agru, tādēļ papildus pareizam uzturam arī jauniem cilvēkiem ikdienā vēlams padomāt par sirdsdarbību stiprinošiem vitamīniem un minerālvielām. “Tā, piemēram, holesterīna līmeņa samazināšanai, kad tas nav pārāk liels, ieteicams lietot zivju eļļu. Tās sastāvā esošās Omega-3 taukskābes uzlabo asinsvadu stāvokli, palielina to elastīgumu un samazina aterosklerozes veidošanās risku”, iesaka farmaceite Ivanda Krastiņa.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

No augu valsts preparātiem noderēs vilkābeli un aroniju saturoši uztura bagātinātāji, kas paplašina asinsvadus un stiprina sirds spēku. Savukārt sirds mātere uzlabo sirds ritmu un pazemina arteriālo asinsspiedienu, ja ir stress, satraukums, jo tai piemīt nomierinošas īpašības. Māteres preparātus nedrīkst lietot, ja ir pazemināts asinsspiediens vai palēnināta sirdsdarbība. Nelielu holesterīna līmeņa izmaiņu gadījumā samazināt ZBL jeb sliktā holesterīna un triglicerīdu līmeni plazmā un paaugstināt ABL jeb labo holesterīnu palīdzēs arī Ķīnas sarkanā rīsu rauga ekstrakts.

No minerāliem sirds veselībai īpaši vērtīgs ir kālijs un magnijs, turklāt kālijs uztur organismā arī nepieciešamo magnija daudzumu, tāpēc ļoti svarīgi šos minerālus lietot kopā. Vērtīgi ir arī B grupas vitamīni, kas nodrošina sarkano asinsķermenīšu normālu veidošanos, veicina normālu sirds darbību un palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.