Foto – Matīss Markovskis

Dopingi, kas vajadzīgi 0


Ir lietas un vietas, nodarbes, kas mūs stiprina un ir labākās zāles pret jebkuru kaiti, atzīmē Oskars Peipiņš. Vissvarīgākais jau noteikti – mīlestība un pozitīvas emocijas. Pajautā sev, kas ir tas, ko tu mīli? Kad tu pēdējo reizi uzprasīji savai dvēselei, ko tā vēlas, lai būtu laimīga? Varbūt tava dvēsele gadiem cieš un grib apmeklēt izstādi, teātri, koncertu un nevis šādu tādu, bet, teiksim, Laras Fabiānas. Bet, nē, – tev vienmēr ir citas prioritātes….

Reklāma
Reklāma

Dvēsele ir tā, kas savieno miesu un garu.

RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Vēl ir tā saucamie universālie egregori jeb domformu un notikumu summas, kas kosmosā summējas un mēs varam no tiem paņemt spēku. Ir reliģiskie, kopienu, spēcīgu personību (guru) egregori u.c.

Mūs stiprina viedums, arī tas ir jākopj. Pajautā sev – cik grāmatas tu gada laikā izlasīji, lai stiprinātu savu viedumu? Varbūt apmeklēji speciālus treniņus? Ja to nedarīji – saņem dopinga mīnusus.
Noteikti vajadzīgs sabalansēts dzīvesveids. Līdzsvars starp fizisko un psiholoģiski mentālo – tikai ar trenažieru zāles apmeklēšanu nepietiks, arī otrs grāvis – garīgums, kad neies jau rokas smērēt dārza darbos, – neieved līdzsvarā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var ievērot atslodzes dienas. Piemēram, ēst visas dienas garumā tikai vienu produktu (biezpienu, vistu utt.) vai pamēģināt kādas jums pieņemamas augļu-dārzeņu kombinācijas. Ja nav gastrīta vai kuņģa čūlas, visu dienu var pavadīt uz āboliem. Labus rezultātus sasniegsit arī augļu kokteiļu, kefīra, banānu un biezpiena dienās. Noteikti atcerieties arī par šķidrumu – lietojiet ne mazāk par 1 l dienā (vasarā 1,5 l).

Dienu mijot ar vingrojumiem, izkustēšanos, uz darbu ejot ar prieku, arī darba produktivitāte palielināsies, nekā strādājot “nonstopā”.

“Man, piemēram, darbs pirmdien un piektdien ir vienādi labs. Atnāciet pie manis rītā vai vakarā – es jūtos vienlīdz labi. Jāstrādā tā, lai nenogurtu strādāt. Vārdā “strādāt” taču ir sakne “ra”, kas nozīmē “Saules Dievu” – darbam jādod gaisma, prieks. Ja tas nerada prieku, tad, protams, nogurdina. Ja bez šāda darba iztikt nevar nekādi, tad vajadzīgs prieku nesošs hobijs. Nav hobija, jāizdomā, kā sabalansēt darba slodzi un brīvdienās jāatpūšas tā, lai pirmdien varētu mundri iet uz darbu. Ja cilvēks SAVLAICĪGI nenovēršas no darba, kas drīz nogurdinās, un nepievēršas citai nodarbei, drīz kādas organisma sistēmas cietīs,” min Oskars Peipiņš.

Ja šie nosauktie dopingi netiek iegūti, t.i., cilvēks neievēro profilaksi, viņš riskē “atkailināt” jeb destabilizēt savu imunitāti, bet tā ir aizsardzības pasākumu summa. Pārgurums, rutīna, piesārņojums, izdegšana šo summu viennozīmīgi mazina!
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.