Foto – Matīss Markovskis

Daži padomi, lai veselība būtu līdzsvarā 0


• Cilvēki maz dzer ūdeni, pareizāk sakot – to dzer reti. Vajadzētu dzert pa trim malkiem ik pēc piecpadsmit minūtēm. Tad visi šķidrumi organismā skalojas un asinis un limfa nav biezi, nav bieza gļotāda. Dienā savu pusotru litru ūdens vajadzētu izdzert, turklāt dzīva, nevārīta ūdens, ne kafijas un tējas. Kādu ūdeni tu dzer, tāds kļūsti. Cik ieguldi tajā ūdenī, kas ir tevī, tik spēj evakuēt pa ziemu sakrājušos toksīnus. Mēs taču tīrām nosēdumus no tējkannas. Bet no ķermeņa?
• Tāpat kā dabā ir ziema – miera periods, ir diena un nakts, arī organismā vajag būt attīrīšanās, miera periodiem, jāievēro profilakse.
• Ja strādājat pie datora, varat, piemēram, uzlikt programmu, kur ik pēc pusotras stundas parādās kāds tēls vai figūriņa, kas atgādina, ka jāpavingro, varbūt pat jāiestata video ar vingrojumiem.
• Ik pēc pusotras stundas var pildīt kādu vingrinājumu abu pusložu sinhronizācijai. Piemēram, ar degunu gaisā zīmēt ciparus no 1 līdz 9 un atpakaļ), ar katru kāju – astoņnieku.
• Ikvienam, bet jo īpaši tam, kuram ir veģetatīvā distonija, ir svarīgi ik dienu nostaigāt 10 000 soļu jeb aptuveni sešus kilometrus.
• Ieteicams dzert no rīta siltu, istabas temperatūras ūdeni, ko pa nakti noliek pie savas fotogrāfijas, kurā sev ļoti patīc. Pa nakti šis ūdens iegūst dziednieciskas spējas un dod to, kā tev trūkst. Var pievienot arī domu, piemēram, “esmu izdziedināts no veģetatīvās distonijas”. Vai arī “es esmu kļuvis vienaldzīgs pret visu, kas man traucē būt veselam un es beidzot reāli dzīvoju šeit un tagad, bez melnrakstiem”.
• Var arī dzert citu dzērienu – ūdens glāzi, kur izšķīdināta deserta karote medus un pievienota klāt pustējkarote piecprocentīgā ābolu etiķa – tas ir labs antioksidants. Dzer maziem malciņiem pirms brokastīm.
• Var arī dzert no rīta glāzi ūdens, kurā iepilināti 5-10 pilieni 3% ūdeņraža pārskābes – tas ir lielisks antivīrusu preparāts. Tikai jāizvēlas viena no rīta dzēriena metodēm, nevajag vienlaikus tās jaukt.
• No rīta izspļauj pirmās siekalas un notīra ar mēles tīrītāju mēli. Vai vēl labāk – ja grib zināt, cik esi vesels, paņem augu vai saulespuķu eļļu, 3-5 minūtes paskalo mutē, izspļauj. Jo baltāks šķīdums izveidojas, jo netīrāks esi. Var aiziet līdz pat pusgadam, lai izspļautās eļļas krāsa vairs nemainītos – kas ir kā ziņa “slimībām neesmu interesants”.
• Kad visi apkārt šķauda un ir iesnaini, var iedomāties sevi kā ķiploku. “Es arī esmu sevi iztēlojies kā lielu ķiploka daivu un cilvēki pat jautājuši – vai es ķiplokus esmu ēdis. Tik spēcīga bijusi tā doma!” atceras Oskars Peipiņš.
• Cilvēks guļ trešo daļu dzīves. Taču mēs nakti pavadām dīvainās pozās, pasmaida dziednieks un iesaka izvēlēties spilvenu, ar kura palīdzību augums tiek noturēts taisni. Citādi no rīta reibs galva, būs sagurums.
• Hroniska diagnoze ir diagnoze, kas ilgst nedēļu un vairāk, kā arī regulāri atkārtojas. Tas nozīmē – ja slimība nepārgāja nedēļas laikā, ir jāpadomā par nopietniem tās iemesliem. Jāatrod faktori, kas to izraisīja un notur.
Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.